Praktijkverpleegkundigen – Huisartsenpraktijk Gennep – Gennep
Header afbeelding
Europaplein 3 6591 AV Gennep Tel:0485 512317

Praktijkverpleegkundigen

In de praktijk zijn twee praktijkverpleegkundigen werkzaam: Angelien Liefrink en Huib ter Steeg.

Zij zijn ervaren verpleegkundigen die een aanvullende opleiding genoten hebben. De praktijkverpleegkundigen houden eigen spreekuren, waarvoor ook afspraken gemaakt moeten worden. Zij nemen, steeds in overleg met de huisarts, een deel van de zorg op zich voor mensen met suikerziekte, astma, COPD (longziekten) en mensen met een verhoogd risico op hart en vaatziekten. Zij hebben daar meer tijd voor dan de huisarts, onder wiens verantwoordelijkheid en supervisie zij werken. Zo verbeteren we de kwaliteit van de zorg en kan de huisarts meer tijd aan andere zorgtaken besteden.

Angelien Liefrink is er op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdagochtend.
Huib ter Steeg is er op dinsdag, woensdag en donderdag.

Stoppen met roken

Vroeger stonden er met feestjes altijd glaasjes op tafel die waren gevuld met sigaretten en een enkele sigaar. Daarmee toonde je je gastvrij. Het waren vooral de mannen die de kamer in blauwe rook zetten doordat ze menig sigaretje of sigaartje ”wegpaften” Tegenwoordig is roken niet meer zo vanzelfsprekend. Integendeel. Op steeds meer plaatsen geldt een rookverbod en mensen zijn zich meer en meer bewust geworden van de schadelijke gevolgen van roken. Steeds meer mensen willen dan ook van het roken af.

Het is misschien niet bij iedereen bekend dat in uw huisartsenpraktijk ondersteuning kan worden gegeven bij het stoppen met roken. U kunt daarvoor een afspraak maken bij de praktijkverpleegkundige. Zij bespreekt tijdens het eerste gesprek de verschillende mogelijkheden. Ook komen rookgedrag, de mate van verslaving en de motivatie aan bod. Helaas bestaat er nog niet zoiets als de beste manier om te stoppen met roken.

De praktijkverpleegkundige overlegt met u wat voor u de wenselijke manier is om te stoppen en stelt samen met u een ”stoppen met roken plan” op. Hierin wordt aangegeven of u hulpmiddelen gaat gebruiken (bijv. nicotinepleisters) en wat u kunt gaan doen als de drang naar een sigaret erg groot wordt. Tevens worden vervolgafspraken gepland als ” stok achter de deur”. De bezoeken aan de praktijkverpleegkundige worden volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Eventuele hulpmiddelen zijn vaak wel voor eigen rekening.

Inmiddels hebben we al vele mensen mogen ondersteunen bij het stoppen met roken en zijn er goede resultaten bereikt. U bent van harte welkom.

voor meer informatie: Stoppen met roken>>

Klik hier voor nadere kennismaking.